Work & Wear Magazine

Senaste

VÄLJ RÄTT HANTVERKSBYXA OCH VÅRDA DEM VÄL

Hur hittar man egentligen de perfekta hantverksbyxorna? Och hur ska man sköta om dem för att öka livslängden? Vi har listat några konkreta tips och våra bästa skötselråd för att göra det enklare för dig.

FRAMTIDENS SKYDDSSKO

Från stela, klumpiga skyddsskor till sportiga och ergonomiska produkter för dygnets alla timmar. Vi har pratat med Ejendals och om deras utveckling och framtid med deras varumärke Jalas. Mikael Baggens, affärsutvecklare på Ejendals, berättar om hur de under de senaste 10 åren tagit stora kliv inom området skyddsskor. Vi får även läsa om vilka utmaningar de finns för att kunna utveckla skyddsskor likt ett par sneakers, för att de ska passa fler användare, speciellt unga vuxna.

ARBETSBYXOR SKA VARA LIKA SKÖNA SOM ETT PAR JEANS

Maximerad rörlighet, bra passform och hållbara materialval präglar Helly Hansens produktutveckling. I vår intervju med Andreas Pohl-Larsen, Product Director på Helly Hansen Workwear, berättar han om hur han sett ett stort fokusskifte mot ökad komfort. Han berättar även om att en av de främsta utmaningarna är de personliga preferenserna och hur det nästan är ett krav idag att ett par arbetsbyxor ska vara lika bekväma som ett par vanliga jeans eller mjukisbyxor.

RUINEN BLEV GUSTAVS DRÖMHEM

Vi har träffat Gustav Ovland som är med i årets säsong av SVT´s populära program Husdrömmar, där vi får följa hans renoveringsresa med stärkelsefabriken. Här får du läsa om hur ruinen blev hans drömhem, hans tankesätt kring hela renoveringen och hur han för hand grävde ur fabriken, istället för att ta dit maskiner som skulle göra åverkan på fastigheten.

Nummer

#01
18 mars 2022

Med ett tema på framtid och utveckling har vi pratat med Helly Hansen och fått höra deras tankar om framtidens workwear och vad som ligger i fokus när de produktutvecklar. Du får också lära känna Gustav Ovland, @starkelsefabrikenh, som berättar om ruinen som blev ett drömhem. Vi har också pratat med Ejendals om framtidens skyddsskor och vad för funktioner som kommer att komma inom de närmaste tio åren. Detta och mycket mer hittar du i vårt senaste magazine!

#02
21 januari 2022

Vi behöver tänka mindre slit och släng, lär känna Oskar Boström som växlade spår från fotograf till snickare. Läs om hur du kan göra klimatsmarta val och hur Helly Hansen arbetar målmedvete för en hållbar utveckling. Vi får även tips från Clas Råbe-Stenström (delägare på APS Drift och underhåll) om hur man kommer igång med hållbarhetsarbetet. Detta och mycket mer hittar du i vårt senaste magazine!

#01
29 april 2021

Lär dig mer om varselkläder. Läs ett reportage med Rickard Svedjesten, insatsledare i Fjällräddningen, som berättar om arbetets risker och vikten av bra arbetskläder. Få tips från Arbetsmiljöverket om åtgärder för säkrare byggarbetsplatser. Detta och mycket mer!

#02
16 november 2020

Träffa och lär känna den alpina landslagsstjärnan Emelie Wikström. Läs om hur du väljer rätt andningsskydd och använder det på ett korrekt och säkert sätt. Få tips om hur du klär dig rätt med funktionskläder för ett aktivt liv. Detta och mycket mer!

#01
23 april 2020

Vi lyfter fram det ständiga och allt mer aktuella ämnet miljö och hållbarhet. Textilindustrin har en stor miljöpåverkan vilket gör frågan viktig för oss. I detta nummer kan du bland annat läsa om hur några utav våra leverantörer jobbar med miljö- och hållbarhetsfrågor och vi är glada att kunna konstatera att flera utav dem ligger i absolut framkant.

#01
1 september 2021

I detta nummer av Work & Wear har vi valt att fokusera på framtid och utveckling.

#02
-
#03
27 juli 2018

Att hamna högt på listorna över de mest populära arbetsgivarna blir allt viktigare. När jag arbetade på ICA och såpan med Stig steg i popularitet stärkte även ICA sin roll som attraktivare arbetsplats, inte minst hos den yngre generationen.

#04
27 juli 2018

Räkna med dramatik och passion när Per Morberg släpper loss sin skaparkraft tillsammans med sjätte generations glasblåsare i Småland. - Att från en glödande massa blåsa liv i en idé är som att se glaskonstnären själv fångas i en ögonblick, säger Morberg.

#05
31 maj 2018

Det är fortfarande gröt varje morgon, 100 % i varje steg och tröjor i taket. Det känns som att tiden har stått still ända sen den där dagen 1976 när Kanada ställde ställde sig upp för Börje Salming som även är en partner till Gosh-kedjan.

#06
16 mars 2018

"Well, en och annan tv-apparat har nog åkt ut genom fönstret. Nästan lite obligatoriskt för ett band på turné. Massor av fantastiska minnen från den legendariska Europaturnén där vi var förband till AC/DC. Första besöken i Japan, USA och Sydamerika. Otroligt coolt att träffa människor på andra sidan jorden som älskar vår musik."

#07
2 mars 2018

Frida Hansdotter börja åka skidor i föräldrarnas ryggsäck och har åkt själv sen hon var 2 år. - Jag testade nog de flesta idrotter när jag var yngre och fastnade till slut för slalom eftersom jag insåg hur mycket jag älskade att ”svischa” ner för backarna.

Häng med på vår resa!