Work & Wear Magazine

Senaste

WORKWEAR FÖR VARIATION

Från bonde söker fru och serien bondeparet känner vi igen spannmålsbonden Jocaim Rickling. Livet på lantgård innebär varierande arbetsuppgifter som alla kräver sina kläder, Joacim har hittat sin workweargarderob hos Fristads.

SNICKERS OM FRAMTIDEN

Vi satt oss ner med Nicole Rimér och Tobias Rantzén på Snickers för att prata om deras syn på framtiden och utvecklingen inom workwear. De berättar om vad de tror drivit utvecklingen, vad som efterfrågas av kunderna, inom vilket område det har hänt mest, design eller funktion och hur Snickers jobbar med produktutvecklingen utifrån miljöaspekten.

VI BEHÖVER TÄNKA MINDRE SLIT OCH SLÄNG

Vi har träffat Oskar Boström som efter nästan 20 år som fotograf bytte spår till snickare, ett beslut som han aldrig ångrat. Läs om hur han såg Instagram som ett sätt att marknadsföra sig själv, hur han känt sig osäker inledningsvis vid stora projekt och den speciella känslan att återbruka material som har en 100-årig historia.

SYNS DU INTE, SÅ...

Att skapa en digital närvaro och på ett bra sätt kunna marknadsföra sig på nätet blir allt mer en nödvändighet för företag idag. Vi har pratat med Nella Lisserow som är expert inom digital marknadsföring, där hon berättar om vilka fördelar hon ser med digital marknadsföring mot traditionell och mycket mer!

Nummer

#02
21 januari 2022

Vi behöver tänka mindre slit och släng, lär känna Oskar Boström som växlade spår från fotograf till snickare. Läs om hur du kan göra klimatsmarta val och hur Helly Hansen arbetar målmedvete för en hållbar utveckling. Vi får även tips från Clas Råbe-Stenström (delägare på APS Drift och underhåll) om hur man kommer igång med hållbarhetsarbetet. Detta och mycket mer hittar du i vårt senaste magazine!

#01
29 april 2021

Lär dig mer om varselkläder. Läs ett reportage med Rickard Svedjesten, insatsledare i Fjällräddningen, som berättar om arbetets risker och vikten av bra arbetskläder. Få tips från Arbetsmiljöverket om åtgärder för säkrare byggarbetsplatser. Detta och mycket mer!

#02
16 november 2020

Träffa och lär känna den alpina landslagsstjärnan Emelie Wikström. Läs om hur du väljer rätt andningsskydd och använder det på ett korrekt och säkert sätt. Få tips om hur du klär dig rätt med funktionskläder för ett aktivt liv. Detta och mycket mer!

#01
23 april 2020

Vi lyfter fram det ständiga och allt mer aktuella ämnet miljö och hållbarhet. Textilindustrin har en stor miljöpåverkan vilket gör frågan viktig för oss. I detta nummer kan du bland annat läsa om hur några utav våra leverantörer jobbar med miljö- och hållbarhetsfrågor och vi är glada att kunna konstatera att flera utav dem ligger i absolut framkant.

#01
1 september 2021

I detta nummer av Work & Wear har vi valt att fokusera på framtid och utveckling.

#03
27 juli 2018

Att hamna högt på listorna över de mest populära arbetsgivarna blir allt viktigare. När jag arbetade på ICA och såpan med Stig steg i popularitet stärkte även ICA sin roll som attraktivare arbetsplats, inte minst hos den yngre generationen.

#04
27 juli 2018

Räkna med dramatik och passion när Per Morberg släpper loss sin skaparkraft tillsammans med sjätte generations glasblåsare i Småland. - Att från en glödande massa blåsa liv i en idé är som att se glaskonstnären själv fångas i en ögonblick, säger Morberg.

#05
31 maj 2018

Det är fortfarande gröt varje morgon, 100 % i varje steg och tröjor i taket. Det känns som att tiden har stått still ända sen den där dagen 1976 när Kanada ställde ställde sig upp för Börje Salming som även är en partner till Gosh-kedjan.

#06
16 mars 2018

"Well, en och annan tv-apparat har nog åkt ut genom fönstret. Nästan lite obligatoriskt för ett band på turné. Massor av fantastiska minnen från den legendariska Europaturnén där vi var förband till AC/DC. Första besöken i Japan, USA och Sydamerika. Otroligt coolt att träffa människor på andra sidan jorden som älskar vår musik."

#07
2 mars 2018

Frida Hansdotter börja åka skidor i föräldrarnas ryggsäck och har åkt själv sen hon var 2 år. - Jag testade nog de flesta idrotter när jag var yngre och fastnade till slut för slalom eftersom jag insåg hur mycket jag älskade att ”svischa” ner för backarna.

Häng med på vår resa!