Work & Wear Magazine

Senaste

”Först tänkte jag bara: fan vad töntigt!”

Han har kallats "Lill-Ernst" och ytskiktsninja. Två epitet som skulle kunna vara en delförklaring till att Victor Grankvist blivit en populär Instagram-profil. Han är en riktig mångsysslare och förutom att rodda ett eget snickeri gör han också konsultjobb och driver podden Snicksnak. I denna intervju får du veta hur Victor hamnade på snickarespåret, hur han startade sin firma och vad han tycker är viktigt inom branschen.

Ökad kunskap ska ge tryggare arbetsplatser

Ingen ska behöva dö på jobbet. Men faktum är att 20 personer omkom på sina arbetsplatser bara under första halvan av 2023. Vi har träffat Emil Gustafsson på Arbetsmiljöverket och pratat om vad som behövs för att vända trenden. I denna intervju får du ta del av tips om hur du som arbetsledare skapar en trygg arbetsplats, hur du åtgärdar bristande kommunikation och vad de största farorna är på ett bygge.

Appar för en bättre arbetsmiljö

Vill du få bättre koll på företagets arbetsmiljö – direkt i mobilen? Vi har samlat sex appar som gör det lättare att skapa en bättre, roligare och tryggare arbetsplats. Det här är våra favoritappar när det kommer till just arbetsmiljö.

Liljehammar Entreprenad tar inga genvägar

På en arbetsplats där människor och tunga maskiner samsas om utrymmet står arbetsmiljö och säkerhet ständigt i fokus. Liljehammar Entreprenad AB är en sådan arbetsplats. Vi träffade vd:n Niklas Liljehammar för att prata om hur de arbetar med arbetsmiljön inom företaget.

Nummer

#02
18 oktober 2023

I detta nummer av Work & Wear har vi tagit greppet om arbetsmiljö. En fråga som har och alltid kommer vara av stor vikt men som kanske är än viktigare i tider då omvärlden kan uppfattas som föränderlig och lite osäker. Denna gång kommer ni kunna läsa om Liljehammar Entreprenad och hur de arbetar med arbetsmiljön inom företaget, vi har även pratat med Instagram-profilen Victor Grankvist om hans karriär och hur han vill bidra till en mer hållbar bransch. Sist men inte minst har vi träffat Emil Gustafsson på Arbetsmiljöverket, där ni får läsa om hur man skapar en trygg och säker arbetsmiljö.

#01
29 mars 2023

I detta nummer av Work & Wear har vi lagt fokus på design & funktion. Skidskytte eliten Linn Persson berättar om ögonblicket då hon klev upp på prispallen för att ta emot sin OS-medalj. Vi har också djup dykt i historieböckerna för att undersöka viktiga årtal som banat vägen för de arbetskläder vi har idag. Sist men inte minst har vi i detta nummer utsett en panel och frågat om deras åsikter kring hantverkarens kanske viktigaste plagg – arbetsbyxan.

#02
20 oktober 2022

I det här numret av Work & Wear har vi valt att fokusera på frågan som alltid är lika aktuell och som aldrig får glömmas bort - säkerheten. Vi har breddat våra vyer och träffat arbetare och äventyrare, för att diskutera säkerhet och hur de arbetar med säkerheten i sina arbeten. Renata Chlumska känd i mångas ögon som en legend inom äventyrsvärlden, berättar inte bara om sina äventyr utan även hur hon hanterar rädslan i sitt arbete. Vi har även pratat med Martin Nordevik på Corona Control som nästan varje dag pratar säkerhet i sitt arbete. Vi ger er även en guide om hur du tar hand din om personliga fallskyddsutrustning och vad man ska kontrollera innan varje användning. Detta och mycket mer bjuder vi på i höstens magasin av Work & Wear!

#01
18 mars 2022

Med ett tema på framtid och utveckling har vi pratat med Helly Hansen och fått höra deras tankar om framtidens workwear och vad som ligger i fokus när de produktutvecklar. Du får också lära känna Gustav Ovland, @starkelsefabrikenh, som berättar om ruinen som blev ett drömhem. Vi har också pratat med Ejendals om framtidens skyddsskor och vad för funktioner som kommer att komma inom de närmaste tio åren. Detta och mycket mer hittar du i vårt senaste magazine!

#02
21 januari 2022

Vi behöver tänka mindre slit och släng, lär känna Oskar Boström som växlade spår från fotograf till snickare. Läs om hur du kan göra klimatsmarta val och hur Helly Hansen arbetar målmedvete för en hållbar utveckling. Vi får även tips från Clas Råbe-Stenström (delägare på APS Drift och underhåll) om hur man kommer igång med hållbarhetsarbetet. Detta och mycket mer hittar du i vårt senaste magazine!

#01
29 april 2021

Lär dig mer om varselkläder. Läs ett reportage med Rickard Svedjesten, insatsledare i Fjällräddningen, som berättar om arbetets risker och vikten av bra arbetskläder. Få tips från Arbetsmiljöverket om åtgärder för säkrare byggarbetsplatser. Detta och mycket mer!

#02
16 november 2020

Träffa och lär känna den alpina landslagsstjärnan Emelie Wikström. Läs om hur du väljer rätt andningsskydd och använder det på ett korrekt och säkert sätt. Få tips om hur du klär dig rätt med funktionskläder för ett aktivt liv. Detta och mycket mer!

#01
23 april 2020

Vi lyfter fram det ständiga och allt mer aktuella ämnet miljö och hållbarhet. Textilindustrin har en stor miljöpåverkan vilket gör frågan viktig för oss. I detta nummer kan du bland annat läsa om hur några utav våra leverantörer jobbar med miljö- och hållbarhetsfrågor och vi är glada att kunna konstatera att flera utav dem ligger i absolut framkant.

#02
1 september 2021

I detta nummer av Work & Wear har vi valt att fokusera på framtid och utveckling.

#02
-
#03
27 juli 2018

Att hamna högt på listorna över de mest populära arbetsgivarna blir allt viktigare. När jag arbetade på ICA och såpan med Stig steg i popularitet stärkte även ICA sin roll som attraktivare arbetsplats, inte minst hos den yngre generationen.

#04
27 juli 2018

Räkna med dramatik och passion när Per Morberg släpper loss sin skaparkraft tillsammans med sjätte generations glasblåsare i Småland. - Att från en glödande massa blåsa liv i en idé är som att se glaskonstnären själv fångas i en ögonblick, säger Morberg.

#05
31 maj 2018

Det är fortfarande gröt varje morgon, 100 % i varje steg och tröjor i taket. Det känns som att tiden har stått still ända sen den där dagen 1976 när Kanada ställde ställde sig upp för Börje Salming som även är en partner till Gosh-kedjan.

#06
16 mars 2018

"Well, en och annan tv-apparat har nog åkt ut genom fönstret. Nästan lite obligatoriskt för ett band på turné. Massor av fantastiska minnen från den legendariska Europaturnén där vi var förband till AC/DC. Första besöken i Japan, USA och Sydamerika. Otroligt coolt att träffa människor på andra sidan jorden som älskar vår musik."

#07
2 mars 2018

Frida Hansdotter börja åka skidor i föräldrarnas ryggsäck och har åkt själv sen hon var 2 år. - Jag testade nog de flesta idrotter när jag var yngre och fastnade till slut för slalom eftersom jag insåg hur mycket jag älskade att ”svischa” ner för backarna.

Häng med på vår resa!