Work & Wear Magazine

Senaste

HÄR GÅR SÄKERHET OCH HÅLLBARHET HAND I HAND

Fristads lanserade 2019 sitt GREEN-koncept och ambitionen var tydlig - att skapa arbetskläder där hållbarhet präglar hela tillverkningskedjan. Nu har de lanserat samma koncept fast på en kollektion av varselkläder och vi ville inte vara sist på att få veta mer. Lena Bay Højland, product director på Fristads tar oss igenom detta arbete och berättar om vilka utmaningar som de stött på under vägen av skapandet.

DITT FALLSKYDD KAN EN DAG VARA DIN LIVLINA

Vi ger er tips om hur du tar hand om din personliga fallskyddsutrustning, vad man ska kontrollera innan användning och hur ofta det behöver besiktigas.

VI VILL ALDRIG CHANSA PÅ VÅRA ARBETARES SÄKERHET

Corona Control är ett företag som dagligen pratar om och får utbildning i säkerhet i sitt arbete. Deras kunder är oftast inom den tunga processindustrin, exempelvis kärnkraftverk, raffinaderier och större kraft- och värmeverk. Vi har pratat med Martin Nordevik som är servicechef på Corona Control, om hur deras säkerhetsarbete ser ut, vilka risker som finns i deras arbete och vad de har för rutiner om en olycka skulle inträffa.

DET ÄR MÄKTIGT ATT STÅ PÅ EN BERGSTOPP

Vi har träffat Renata Chlumska känd i mångas ögon som en legend inom äventyrsvärlden för att prata om säkerhet, skydd och inte minst hennes äventyr som hon gjort. Här får du läsa om känslan av att stå på en bergstopp, hur hon hanterar rädsla i sitt arbete och hur viktigt det är för henne att ha utrustning och kläder av bra kvalité.

Nummer

#02
20 oktober 2022

I det här numret av Work & Wear har vi valt att fokusera på frågan som alltid är lika aktuell och som aldrig får glömmas bort - säkerheten. Vi har breddat våra vyer och träffat arbetare och äventyrare, för att diskutera säkerhet och hur de arbetar med säkerheten i sina arbeten. Renata Chlumska känd i mångas ögon som en legend inom äventyrsvärlden, berättar inte bara om sina äventyr utan även hur hon hanterar rädslan i sitt arbete. Vi har även pratat med Martin Nordevik på Corona Control som nästan varje dag pratar säkerhet i sitt arbete. Vi ger er även en guide om hur du tar hand din om personliga fallskyddsutrustning och vad man ska kontrollera innan varje användning. Detta och mycket mer bjuder vi på i höstens magasin av Work & Wear!

#01
18 mars 2022

Med ett tema på framtid och utveckling har vi pratat med Helly Hansen och fått höra deras tankar om framtidens workwear och vad som ligger i fokus när de produktutvecklar. Du får också lära känna Gustav Ovland, @starkelsefabrikenh, som berättar om ruinen som blev ett drömhem. Vi har också pratat med Ejendals om framtidens skyddsskor och vad för funktioner som kommer att komma inom de närmaste tio åren. Detta och mycket mer hittar du i vårt senaste magazine!

#02
21 januari 2022

Vi behöver tänka mindre slit och släng, lär känna Oskar Boström som växlade spår från fotograf till snickare. Läs om hur du kan göra klimatsmarta val och hur Helly Hansen arbetar målmedvete för en hållbar utveckling. Vi får även tips från Clas Råbe-Stenström (delägare på APS Drift och underhåll) om hur man kommer igång med hållbarhetsarbetet. Detta och mycket mer hittar du i vårt senaste magazine!

#01
29 april 2021

Lär dig mer om varselkläder. Läs ett reportage med Rickard Svedjesten, insatsledare i Fjällräddningen, som berättar om arbetets risker och vikten av bra arbetskläder. Få tips från Arbetsmiljöverket om åtgärder för säkrare byggarbetsplatser. Detta och mycket mer!

#02
16 november 2020

Träffa och lär känna den alpina landslagsstjärnan Emelie Wikström. Läs om hur du väljer rätt andningsskydd och använder det på ett korrekt och säkert sätt. Få tips om hur du klär dig rätt med funktionskläder för ett aktivt liv. Detta och mycket mer!

#01
23 april 2020

Vi lyfter fram det ständiga och allt mer aktuella ämnet miljö och hållbarhet. Textilindustrin har en stor miljöpåverkan vilket gör frågan viktig för oss. I detta nummer kan du bland annat läsa om hur några utav våra leverantörer jobbar med miljö- och hållbarhetsfrågor och vi är glada att kunna konstatera att flera utav dem ligger i absolut framkant.

#02
1 september 2021

I detta nummer av Work & Wear har vi valt att fokusera på framtid och utveckling.

#02
-
#03
27 juli 2018

Att hamna högt på listorna över de mest populära arbetsgivarna blir allt viktigare. När jag arbetade på ICA och såpan med Stig steg i popularitet stärkte även ICA sin roll som attraktivare arbetsplats, inte minst hos den yngre generationen.

#04
27 juli 2018

Räkna med dramatik och passion när Per Morberg släpper loss sin skaparkraft tillsammans med sjätte generations glasblåsare i Småland. - Att från en glödande massa blåsa liv i en idé är som att se glaskonstnären själv fångas i en ögonblick, säger Morberg.

#05
31 maj 2018

Det är fortfarande gröt varje morgon, 100 % i varje steg och tröjor i taket. Det känns som att tiden har stått still ända sen den där dagen 1976 när Kanada ställde ställde sig upp för Börje Salming som även är en partner till Gosh-kedjan.

#06
16 mars 2018

"Well, en och annan tv-apparat har nog åkt ut genom fönstret. Nästan lite obligatoriskt för ett band på turné. Massor av fantastiska minnen från den legendariska Europaturnén där vi var förband till AC/DC. Första besöken i Japan, USA och Sydamerika. Otroligt coolt att träffa människor på andra sidan jorden som älskar vår musik."

#07
2 mars 2018

Frida Hansdotter börja åka skidor i föräldrarnas ryggsäck och har åkt själv sen hon var 2 år. - Jag testade nog de flesta idrotter när jag var yngre och fastnade till slut för slalom eftersom jag insåg hur mycket jag älskade att ”svischa” ner för backarna.

Häng med på vår resa!