Work & Wear Magazine

Senaste

Svanströms El & VVS om hälsa, miljö och säkerhet

Från valet av arbetskläder till en gedigen friskvårdsfilosofi – via en uppmärksammad mustaschkampanj. För Svanströms el och vvs är hälsa, miljö och säkerhet grundläggande frågor som genomsyrar hela verksamheten.

Världens första miljödeklarerade klädkollektion

Tillverkningen och handeln med textilier är global och har stor påverkan på vår planet. Som första företag i världen kom Fristads under 2019 ut med en miljödeklaration för kläder.

Cottover guidar - så väljer du miljösmarta bomullsplagg

Här hittar du listan som hjälper dig att välja miljösmarta bomullsplagg.

Hur ofta tvättar du dina kläder?

Studier visar att de flesta tvättar sina kläder onödigt ofta. Vi har sammanställt en lista med tips på hur du kan tvätta dina plagg på ett mindre slitsamt, energisnålare och klimatsmartare vis.

Nummer

#01
23 april 2020

Vi lyfter fram det ständiga och allt mer aktuella ämnet miljö och hållbarhet. Textilindustrin har en stor miljöpåverkan vilket gör frågan viktig för oss. I detta nummer kan du bland annat läsa om hur några utav våra leverantörer jobbar med miljö- och hållbarhetsfrågor och vi är glada att kunna konstatera att flera utav dem ligger i absolut framkant.

#03
27 juli 2018

Att hamna högt på listorna över de mest populära arbetsgivarna blir allt viktigare. När jag arbetade på ICA och såpan med Stig steg i popularitet stärkte även ICA sin roll som attraktivare arbetsplats, inte minst hos den yngre generationen.

#04
27 juli 2018

Räkna med dramatik och passion när Per Morberg släpper loss sin skaparkraft tillsammans med sjätte generations glasblåsare i Småland. - Att från en glödande massa blåsa liv i en idé är som att se glaskonstnären själv fångas i en ögonblick, säger Morberg.

#05
31 maj 2018

Det är fortfarande gröt varje morgon, 100 % i varje steg och tröjor i taket. Det känns som att tiden har stått still ända sen den där dagen 1976 när Kanada ställde ställde sig upp för Börje Salming som även är en partner till Gosh-kedjan.

#06
16 mars 2018

"Well, en och annan tv-apparat har nog åkt ut genom fönstret. Nästan lite obligatoriskt för ett band på turné. Massor av fantastiska minnen från den legendariska Europaturnén där vi var förband till AC/DC. Första besöken i Japan, USA och Sydamerika. Otroligt coolt att träffa människor på andra sidan jorden som älskar vår musik."

#07
2 mars 2018

Frida Hansdotter börja åka skidor i föräldrarnas ryggsäck och har åkt själv sen hon var 2 år. - Jag testade nog de flesta idrotter när jag var yngre och fastnade till slut för slalom eftersom jag insåg hur mycket jag älskade att ”svischa” ner för backarna.

Häng med på vår resa!