Work & Wear Magazine

Senaste

Skeppsviken beställer arbetskläder via sin egen webbshop

Sedan ett par månader tillbaka kan Skeppsvikens medarbetare beställa sina arbetskläder genom en egen webbshop – en digital tjänst som Team Workwear’s medlemsbutiker erbjuder sina kundföretag. Vi pratade med Gustaf Dahllöf på Skeppsviken om deras upplevelse och erfarenhet av tjänsten.

SÄKERHET – EN FRÅGA OM LIV OCH DÖD FÖR FJÄLLRÄDDARE

De tar sig fram genom snöstorm och uthärdar bitande kyla. Fjällräddningen räddar liv på några av Sveriges mest svåråtkomliga platser. Rickard Svedjesten berättar mer om arbetet som fjällräddare, dess risker och vikten av bra arbetskläder.

VARSELKLÄDER FÖR ETT SÄKRARE ARBETE

Varselkläder gör att du syns i mörka och dunkla miljöer samt att du kan känna dig trygg på jobbet. Men hur funkar det egentligen? Och hur väljer man rätt plagg? Work & Wear guidar dig till det viktigaste att veta om varselplagg.

Välj rätt andningsskydd - skydda dig mot gaser & partiklar

​Att skydda sig mot en fara som inte syns kan vara utmanande. Lägg där till att det kan vara svårt att veta vilket typ av skydd som är det rätta samt hur du använder det på korrekt sätt. Dan Svensson på Sundström, ett företag som sedan 1926 designar och i Sverige tillverkar andningsskydd i absoluta världsklass, går igenom grunderna i vad du behöver tänka på.

Nummer

#01
29 april 2021

Lär dig mer om varselkläder. Läs ett reportage med Rickard Svedjesten, insatsledare i Fjällräddningen, som berättar om arbetets risker och vikten av bra arbetskläder. Få tips från Arbetsmiljöverket om åtgärder för säkrare byggarbetsplatser. Detta och mycket mer!

#02
16 november 2020

Träffa och lär känna den alpina landslagsstjärnan Emelie Wikström. Läs om hur du väljer rätt andningsskydd och använder det på ett korrekt och säkert sätt. Få tips om hur du klär dig rätt med funktionskläder för ett aktivt liv. Detta och mycket mer!

#01
23 april 2020

Vi lyfter fram det ständiga och allt mer aktuella ämnet miljö och hållbarhet. Textilindustrin har en stor miljöpåverkan vilket gör frågan viktig för oss. I detta nummer kan du bland annat läsa om hur några utav våra leverantörer jobbar med miljö- och hållbarhetsfrågor och vi är glada att kunna konstatera att flera utav dem ligger i absolut framkant.

#01
1 september 2021

I detta nummer av Work & Wear har vi valt att fokusera på framtid och utveckling.

#03
27 juli 2018

Att hamna högt på listorna över de mest populära arbetsgivarna blir allt viktigare. När jag arbetade på ICA och såpan med Stig steg i popularitet stärkte även ICA sin roll som attraktivare arbetsplats, inte minst hos den yngre generationen.

#04
27 juli 2018

Räkna med dramatik och passion när Per Morberg släpper loss sin skaparkraft tillsammans med sjätte generations glasblåsare i Småland. - Att från en glödande massa blåsa liv i en idé är som att se glaskonstnären själv fångas i en ögonblick, säger Morberg.

#05
31 maj 2018

Det är fortfarande gröt varje morgon, 100 % i varje steg och tröjor i taket. Det känns som att tiden har stått still ända sen den där dagen 1976 när Kanada ställde ställde sig upp för Börje Salming som även är en partner till Gosh-kedjan.

#06
16 mars 2018

"Well, en och annan tv-apparat har nog åkt ut genom fönstret. Nästan lite obligatoriskt för ett band på turné. Massor av fantastiska minnen från den legendariska Europaturnén där vi var förband till AC/DC. Första besöken i Japan, USA och Sydamerika. Otroligt coolt att träffa människor på andra sidan jorden som älskar vår musik."

#07
2 mars 2018

Frida Hansdotter börja åka skidor i föräldrarnas ryggsäck och har åkt själv sen hon var 2 år. - Jag testade nog de flesta idrotter när jag var yngre och fastnade till slut för slalom eftersom jag insåg hur mycket jag älskade att ”svischa” ner för backarna.

Häng med på vår resa!