Work & Wear Magazine

Senaste

Välj rätt andningsskydd - skydda dig mot gaser & partiklar

​Att skydda sig mot en fara som inte syns kan vara utmanande. Lägg där till att det kan vara svårt att veta vilket typ av skydd som är det rätta samt hur du använder det på korrekt sätt. Dan Svensson på Sundström, ett företag som sedan 1926 designar och i Sverige tillverkar andningsskydd i absoluta världsklass, går igenom grunderna i vad du behöver tänka på.

Byggarbetare - håll belastningsbesvären borta med rätt hållning och träning

Vi pratade med Johanna Bergtoft, legitimerad fysioterapeut med lång erfarenhet av arbetsrelaterade skador på en av landets mest erkända fysioterapikliniker Rehabtjänst, om vilka de vanligaste skadorna är och hur de kan undvikas.

Alpinskidåkaren Emelie Wikström siktar mot toppen

Livet som elitidrottare är ofta extremt. Emelie Wikström berättar om hur hon hittar balans i vardagen, vad som driver henne och de tuffa krav som skidåkning ställer på funktionella kläder.

Bra att tänka på när du väljer skyddsskor

Bekväma och säkra skor är inte bara avgörande faktorer för behagliga arbetsdagar – utan även för att hålla fötterna och kroppen frisk. Det är därför mycket viktigt att du väljer ergonomiska skor med hög komfort och med rätt skydd. Vi har sammanställt några tips över vad som kan vara bra att tänka på vid valet av skor.

Nummer

#02
16 november 2020

Träffa och lär känna den alpina landslagsstjärnan Emelie Wikström. Läs om hur du väljer rätt andningsskydd och använder det på ett korrekt och säkert sätt. Få tips om hur du klär dig rätt med funktionskläder för ett aktivt liv. Detta och mycket mer!

#01
23 april 2020

Vi lyfter fram det ständiga och allt mer aktuella ämnet miljö och hållbarhet. Textilindustrin har en stor miljöpåverkan vilket gör frågan viktig för oss. I detta nummer kan du bland annat läsa om hur några utav våra leverantörer jobbar med miljö- och hållbarhetsfrågor och vi är glada att kunna konstatera att flera utav dem ligger i absolut framkant.

#03
27 juli 2018

Att hamna högt på listorna över de mest populära arbetsgivarna blir allt viktigare. När jag arbetade på ICA och såpan med Stig steg i popularitet stärkte även ICA sin roll som attraktivare arbetsplats, inte minst hos den yngre generationen.

#04
27 juli 2018

Räkna med dramatik och passion när Per Morberg släpper loss sin skaparkraft tillsammans med sjätte generations glasblåsare i Småland. - Att från en glödande massa blåsa liv i en idé är som att se glaskonstnären själv fångas i en ögonblick, säger Morberg.

#05
31 maj 2018

Det är fortfarande gröt varje morgon, 100 % i varje steg och tröjor i taket. Det känns som att tiden har stått still ända sen den där dagen 1976 när Kanada ställde ställde sig upp för Börje Salming som även är en partner till Gosh-kedjan.

#06
16 mars 2018

"Well, en och annan tv-apparat har nog åkt ut genom fönstret. Nästan lite obligatoriskt för ett band på turné. Massor av fantastiska minnen från den legendariska Europaturnén där vi var förband till AC/DC. Första besöken i Japan, USA och Sydamerika. Otroligt coolt att träffa människor på andra sidan jorden som älskar vår musik."

#07
2 mars 2018

Frida Hansdotter börja åka skidor i föräldrarnas ryggsäck och har åkt själv sen hon var 2 år. - Jag testade nog de flesta idrotter när jag var yngre och fastnade till slut för slalom eftersom jag insåg hur mycket jag älskade att ”svischa” ner för backarna.

Häng med på vår resa!